Varför bry sig?

Det är klart att det finns massor med saker i världen som är viktigare än vad man har på sig. Mycket viktigare. Att vara frisk, att ens nära och kära är friska. Att vara en god medmänniska. Det finns ingen anledning att fortsätta med en lista över saker som är viktigare än dina kläder, för den blir alldeles för lång, och din insida är viktigare än din utsida och så ska det alltid vara.

Men om jag ska ge min förklaring varför man ska bry sig så kommer den här.

Stil är ett djupt personligt uttryck för vem du är, och varje gång du klär på dig så hävdar du rätten att vara dig själv. Det handlar om att ha självförtroende att visa vem du är.

Och det kan väl erkännas, vi vill ju se bra ut och vi är fåfänga. Men kanske kan du hitta dig själv i jakten på din stil. Att komma fram till din personliga stil som passar dig och som får dig att känna dig grym (jämt!) handlar om att veta vem du är och vad som är viktigt för dig. Det blir ju rätt trist att bara följa alla regler och måsten som trycks på oss från alla håll och kanter, från kompisar och tidningar.

Personlig stil handlar om en kreativ process, som utvecklas i takt med dig själv. Och glöm inte att alla regler är till för att brytas. Det är bättre att se lite annorlunda ut än bara snygg. Men eftersom den här kreativa processen kan uppfattas som ett hårt och tidskrävande jobb, tänkte jag dela med mig av tips och tricks jag har för att förenkla den.

Jag har några favoriter som jag tycker har personlig stil, som är lite oberäkneliga i sina val men alltid fantastiska. Chloë Sevigny till exempel, och Sienna Miller, och varför inte Jackie Kennedy!

Snygga Chloë

Snygga Sienna

Snygga Jackie

Ledsen att det är olika storlek på bilderna, håller på att lära mig detta uppladdningssystem…

En bok som jag tycker är illustrerande, inspirerande och bra om stil och som jag kan rekommendera för den som vill läsa mer är I ♥ Your Style av Amanda Brooks.

EmailFacebookShare
Det här inlägget postades i Stilikoner, Åsikter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>