Miljögifter

Sofia Hedström skrev intressant i helgens SvD om miljögifter i våra kläder och vår hysteriska konsumtion av paltor. Sammanfattningsvis finns det skit i kläderna som är farliga för både oss och miljön. Det kan tydligen gå åt ett kilo kemikalier för att göra en t-shirt. Dessutom slänger vi åtta kilo kläder var per år. Den givna rekommendationen är att konsumera mindre. Att köpa färre saker helt enkelt. Så lätt sagt men ooohh så svårt att leva upp till. Vet ni hur många plagg ni har köpt under 2012? Jag vet hur många plagg inklusive skor och väskor som jag har köpt eftersom jag för ett detaljerat excelark över inköpen med motsvarande utrensningresultat (det utrensade hamnar till största delen på Stadsmissionen, jag slänger bara det riktigt utslitna). Sidorna måste balansera. Det har gjort att jag har hållit i mig lite. Men usch, jag känner att jag drar mig för att avslöja antalet.

OK, 63 st. Men året innan bara 37.

EmailFacebookShare
Det här inlägget postades i Mig själv, Åsikter. Bokmärk permalänken.

2 svar till Miljögifter

  1. allis skriver:

    Man kan också satsa på att köpa miljövänliga grejer eller satsa på företag som arbetar med såna frågor. Då bidrar man kanske bättre till en utveckling i rätt riktning för de som inte bryr sig kommer ju fortsätta köpa giftiga saker så om man då skippar shopping helt så har de miljövänliga organisationerna ingen chans.

    • Hedda skriver:

      Du har verkligen rätt. Bara det att det kräver ett större engagemang för att veta vilka företag som är bra… Artikeln handlar lite om det också, att det inte finns bra märkning på varorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>